Suceveanul amendat că și-a făcut propria trecere de pietoni, la începutul lunii august 2024, a recidivat. Bărbatul a trasat noi linii în fața barului pe care îl frecventează.
La începutul lunii august 2024, un bărbat din Suceava și-a desenat propria trecere de pietoni în fața barului pe care îl frecventează. Din dorința de a avea prioritate spre cârciuma preferată, bărbatul s-a „înarmat” cu un trafalet și a trasat liniile cu vopsea albă chiar în fața localului. După ce a consumat câteva beri, suceveanul a trasat 8 linii pe Drumul Județean 178. La scurt timp, oamenii legii au aflat de „grozăvia” suceveanului și l-au amendat. Apoi, la o zi distanță, liniile desenate pe asfalt au fost șterse. Își motivase gestul în fața jurnaliștilor:
„Aicea, că aicea îmi place mie să beau, beau un rachiu, alea, alea, mai mă duc acasă. Ei conduc cu viteză mare şi eu când treceam pe-acolo, era să mă calce. Păi eu când mă duc, trebuie să merg aşa. M-a întrebat de ce am trasat alea. Le-am zis că n-am avut ce face, mi-a rămas vopsea şi am dat şi eu pe drum. Mi-a zis că-mi face dosar penal. Ce penal, mă, că n-am omorât pe nimeni!”, a spus bărbatul, la momentul acela.
Acum, la câteva săptămâni distanță, bărbatul pare că ar fi uitat de problemele cu legea și a recidivat. A desenat, din nou, o trecere de pietoni în fața barului. Legea arată că un marcaj ilegal ar putea să împiedice sau să îngreuneze circulația pe drumurile publice.
În aceste condiții, suceveanul care și-a trasat, din nou, o trecere de pietoni în fața barului pe care îl frecventează poate fi pedepsit mai aspru. Potrivit Codului Penal, Legea nr. 286/2009, art. 339 „Împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice”, bărbatul poate risca pedeapsa cu închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau o altă amendă.
„(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, se arată în art. 339.
Totodată, în articolul 341 – „Efectuarea de lucrări neautorizate în zona drumului public”, se precizează că efectuarea unor lucrări de modificare sau modernizare neautorizate se poate pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
„(1) Efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare sau reabilitare a drumului public ori de amenajare a accesului rutier la drumul public, fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii ori cu încălcarea condiţiilor stabilite în autorizaţie, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, se arată în art. 341.
Sursă foto: capturi video Romania TV